Bezienswaardigheden

 • Fort Bovensluis Sticky

  Eigentijds feesten en dineren in nostalgische sferen”Tussen vesting en fort. Fort Bovensluis is gelegen nabij de prachtige vesting Willemstad. Zoals de naam al doet vermoeden is het restaurant gevestigd in een voormalig fort, wat onderdeel uitmaakt van de Zuider Waterlinie. De linie is de oudste, langste en meest gebruikteaaneenschakeling van forten, vestingsteden en inundatiegebieden die Nederland ooit gekend heeft.Ondanks dat de nostalgische sfeer van het pand behouden is gebleven, ontbreekt het niemand op het fort aan moderne gemakken.

 • Fort Sabina Henrica Sticky

  Fort Sabina

  Fort Sabina hoorde met de forten Prins Frederik in Ooltgensplaat, Buitensluis in Numansdorp en de Bovensluis en De Hel uit Willemstad tot de Stelling van het Hollandsch Diep en Volkerak, met Willemstad als centrale vesting.

 • Fort de Hel Sticky

  Fort de Hel omstreeks 1914

  Geschiedenis
  Reeds in 1748 werd op deze plaats naar het ontwerp van kapitein-ingenieur Michiel Mattheus van Oosterzee (1720-1774) het Fort Anna gebouwd, vernoemd naar Anna van Hannover. In 1793 werd het fort Carolina genoemd, maar het was toen al vervallen.

 • Arsenaal met wachthuis Sticky

  1.Arsenaal

  Het Arsenaal is een voormalige opslagplaats van wapentuig, gelegen aan de binnenhaven van Willemstad, daterend uit 1793, met carillon aan de voorgevel.

 • Affuitloods Sticky

  11. Affuitloods in WIllemstad bij Mauritshuis

  De affuitloods maakt deel uit van de vesting. Het is gebouwd in 1867 als opslagplaats voor affuiten.

 • Wachthuis bij de Landpoort Sticky

  5. wachthuisje bij andpoortstraat Willemstad

  Het huidige wachthuis bij de Landpoort is gebouwd in 1953, nadat het oorspronkelijke wachthuis tijdens WOII zo zwaar beschadigde raakte, dat het in 1951 gesloopt is.

 • Kruithuis Sticky

  7.Kruithuis Willemstad

  Het Kruithuis is -zoals de naam al doet vermoeden- een buskruitmagazijn. Het is gebouwd in 1811 in opdracht van Keizer Napoleon.

 • Voorstraat Sticky

  Voorstraat Willemstad

  De Voorstraat is een van de oudste straten van Willemstad en is -net als de Groenstraat- in twee rijbanen verdeeld met in het midden een bomenrij.

 • D'orangemolen Sticky

  4.D'orangemolen WIllemstad

  D'Orangemolen is te vinden aan de Benedenkade 1 in Willemstad. Het is een bijzonder grote ronde molen die al van kilometers afstand te zien is. Deze stenen korenmolen (bovenkruier) die in 1734 in opdracht van de Nassause Domeinraad werd gebouwd voor 8.000 florijnen.

 • Raadhuis Sticky

  2.Raadhuis Willemstad

  Het raadhuis stamt uit 1587 en is net als vele andere gebouwen in Willemstad deels door Prins Maurits gefinancierd. Tot 1973 is dit monument in gebruikt geweest als gemeentehuis. De gemeente Moerdijk heeft het gebouw in 1999 verkocht aan een particulier.

Pagina's