Musea

 • Mauritshuis - Museum Heemkundezolder Sticky

  10.Mauritshuis - Museum Heemkundezolder Willemstad Nederland

  Het uit 1623 stammende Mauritshuis is een jachtslot en buitenverblijf dat in opdracht van prins Maurits is gebouwd. Dit rijksmonument heeft door de eeuwen heen verschillende functies gehad. waardoor het ook steeds weer een andere (bij)naam kreeg.

 • Museum van Lien Sticky

  Museum en galerie van Lien Fijnaart

  Het echtpaar Van Lien - Put heeft een passie voor kunst. Speciaal voor de beeldende kunst. Die passie leidde tot het aanleggen van een privé-verzameling. Het achterliggende idee voor hun aankoopbeleid was en is, dat kunstgeschiedenis alleen bestaat bij de gratie van continuïteit. Hun verzameling bestaat vooral uit werken uit de laatste jaren van de twintigste eeuw en van nog recentere datum.
  In september 1999 werd deze particuliere verzameling hedendaagse kunst ondergebracht in een stichting.

 • Heemkundezolder Willemstad Sticky

  Heemkundezolder Willemstad

  Het museum van Heemkundekring De Willemstad is te op de Heemkundezolder van het Mauritshuis. Hier is een uitgebreide vaste collectie van duizenden heemkundige voorwerpen, oude foto’s en kaarten te zien.

  Bijzondere aspecten uit de Willemstadse geschiedenis komen aan bod in stijlkameropstellingen zoals winkel, school, werkplaats, keuken, woonkamer, visserij en landbouw. In verschillende vitrines worden bijzondere collecties getoond.

  Het museum is te te bezoeken tijdens de openingstijden van het TAB Willemstad. Er wordt entree geheven.

 • Oudheidkamer "Willem van Strijen" Sticky

  Oudheidkamer "Willem van Strijen"

  Het museum is gevestigd in een zogenaamde binnenboerderij uit de 18e eeuw. Het monumentale pand werd in 1969 door de Gemeente aangekocht en na een grondige restauratie werd de schuur in gebruik genomen als cultureel centrum De Schuur, terwijl het woonhuis aan de Heemkundekring "Willem van Strijen" ter beschikking werd gesteld, om het als museum in te richten.

  Bij binnenkomst ziet u links een dorpswinkeltje anno 1900, waar van alles te koop is: van grutterswaren en tabak tot kaarsen en zoethout. Rechts bevindt zich de mooie kamer met bedstee en het “stilletje”.

 • Nationaal Vlasserij-Suikermuseum Sticky

  Nationaal Vlasserij-Suikermuseum

 • Het Heemhuis Klundert Sticky

  Het Heemhuis Klundert

 • Documentatiecentrum Heemkundige Kring Fijnaart en Heijningen Sticky

  De Heemkundige Kring ‘Fijnaart en Heijningen’ bestaat sinds 1980. Ze werd opgericht met de bedoeling zoveel mogelijk te bewaren van datgene wat aan het verleden van Fijnaart en Heijningen herinnert.

  In al die jaren hebben zij een groot aantal voorwerpen verzameld, die rond 1900 door landbouwers en ambachtslieden gebruik werden en ook voorwerpen voor huishoudelijk gebruik.