Zien, doen & beleven

 • Rozemarijnstraat Sticky

  3.Rozemarijnstraat Willemstad

  Het Rozemarijnstraatje vindt u vlak bij D'orangemolen achter de Raadhuisstraat. De straat verwijst naar de "dames van plezier", de zogenaamde Rozemarijntjes.

 • Mauritshuis - Museum Heemkundezolder Sticky

  10.Mauritshuis - Museum Heemkundezolder Willemstad Nederland

  Het uit 1623 stammende Mauritshuis is een jachtslot en buitenverblijf dat in opdracht van prins Maurits is gebouwd. Dit rijksmonument heeft door de eeuwen heen verschillende functies gehad. waardoor het ook steeds weer een andere (bij)naam kreeg.

 • Koepelkerkje Sticky

  8. koepelkerk willemstad

  De Koepelkerk (1607) ligt in het centrum van de Kerkring. Het is de eerste kerk in Nederland die voor de protestantse eredienst is gebouwd en daardoor ook model werd voor vele latere protestante kerken.

 • Raadhuis Sticky

  2.Raadhuis Willemstad

  Het raadhuis stamt uit 1587 en is net als vele andere gebouwen in Willemstad deels door Prins Maurits gefinancierd. Tot 1973 is dit monument in gebruikt geweest als gemeentehuis. De gemeente Moerdijk heeft het gebouw in 1999 verkocht aan een particulier.

 • D'orangemolen Sticky

  4.D'orangemolen WIllemstad

  D'Orangemolen is te vinden aan de Benedenkade 1 in Willemstad. Het is een bijzonder grote ronde molen die al van kilometers afstand te zien is. Deze stenen korenmolen (bovenkruier) die in 1734 in opdracht van de Nassause Domeinraad werd gebouwd voor 8.000 florijnen.

 • Groenstraat Sticky

  De Groenstraat behoort tot de oudste straten van Willemstad.Ze loopt evenwijdig aan de Voorstraat en is in twee rijbanen verdeeld met in het midden een bomenrij.

 • Voorstraat Sticky

  Voorstraat Willemstad

  De Voorstraat is een van de oudste straten van Willemstad en is -net als de Groenstraat- in twee rijbanen verdeeld met in het midden een bomenrij.

 • Kruithuis Sticky

  7.Kruithuis Willemstad

  Het Kruithuis is -zoals de naam al doet vermoeden- een buskruitmagazijn. Het is gebouwd in 1811 in opdracht van Keizer Napoleon.

 • Wachthuis bij de Landpoort Sticky

  5. wachthuisje bij andpoortstraat Willemstad

  Het huidige wachthuis bij de Landpoort is gebouwd in 1953, nadat het oorspronkelijke wachthuis tijdens WOII zo zwaar beschadigde raakte, dat het in 1951 gesloopt is.

 • Fort Sabina Henrica Sticky

  Fort Sabina

  Fort Sabina hoorde met de forten Prins Frederik in Ooltgensplaat, Buitensluis in Numansdorp en de Bovensluis en De Hel uit Willemstad tot de Stelling van het Hollandsch Diep en Volkerak, met Willemstad als centrale vesting.

Pagina's